La salut dental durant l'embaràs

De tots és sabut que quan una dona està embarassada tot el seu cos canvia i ha de cuidar aspectes de la seva salut que fins llavors igual mai havia tingut en compte, com és l'alimentació, el tipus d'exercici i fins i tot la salut bucodental.

Sí, encara que ens soni rar, diferents estudis demostren que moltes dones sofreixen de diferents dolències en les dents i genives durant la gestació.

Quins problemes solen aparèixer?

Gingivitis. Aquesta és el més comú. Ocorre quan sentim les genives enrogides, inflamades o doloroses, fins i tot poden sagnar en raspallar-se les dents. Hem de tractar aquest problema, ja que en cas de no fer-ho pot convertir-se en una malaltia greu de les genives anomenada “periodontitis.”
Dents fluixes. Ja sigui per un possible cas de periodontitis, o simplement pels elevats nivells de progesterona i estrogen durant l'embaràs, les dents poden arribar a afluixar-se.
Càries. Els àcids de la boca aconsegueixen descompondre l'esmalt de les dents, i lloc que durant la gestació es genera més àcid en la boca (sobretot a causa de les nàusees o possibles vòmits), és més probable que aparegui alguna càries.
Tumors de l'embaràs. Aquests tumors no són càncer. Es tracta d'embalums que es formen en les genives inflamades, normalment entre les dents i a causa de l'acumulació de placa, la qual cosa sol causar sagnat. A pesar que és molt probable que aquests tumors de l'embaràs desapareguin sols, pot ser que també es puguin extreure amb cirurgia ja després del part.

I com podem prevenir-los?

Raspallant-nos les dents amb un raspall de truges suaus i usant un dentifrici que porti fluor, sense oblidar-nos d'utilitzar fil dental una vegada al dia per eliminar la placa.
• En cas de tenir moltes nàusees o vòmits, esbandir-se la boca amb aigua o esbandida bucal.
• Seguir una dieta nutritiva. Aliments rics en nutrients com el calci, proteïna i vitamines A, C i D, beneficiaran tant la nostra salut dental com el bon desenvolupament del bebè.
• No seguir una dieta a força de dolços. Sabem que els antulls poden ser una temptació, però aquests dolços poden donar lloc a càries i altres problemes bucodentales.
Visita al dentista. Fer-nos alguna revisió mèdica durant l'embaràs ens ajudarà a prevenir qualsevol tipus de problema o dolència.

Si sempre has tingut bons hàbits de salut bucodental, no tenen per què sorgir moltes complicacions durant l'embaràs. De totes maneres, la teva Clínica dental a Llíria García i Domenech t'espera sempre que ho necessitis. Si has llegit aquest post i et sorgeix qualsevol pregunta, no dubtis a concertar una cita amb nosaltres!

Clínica dental García & Domenech 25 clínica dental en Lliria 22 García & Domenech 20 García&Domenech odontologia avanzada 19 Odontologia 18 dentista 16 Clínica dental 14 estética dental 13 higiene bucal 13 dentistas en Lliria 11 tecnologia dental 11 dentista per a xiquets 9 consells dentals 8 Neteja dental 8 disseny digital de somriure 7 odontologia microscòpica 7 implantes dentals 6 La pobla de Vallbona 6 llíria 6 odontologia infantil 6 ortodoncia 6 cirurgia dental 4 estudi del somriure 4 aniversari 3 l'eliana 3 odontologia minimament invasiva 3 blanquejament dental 2 colmillo de drácula 2 García 2 microscopi dental 2 Domenech 1 carillas 0 ELIMINAR 0