Ortodòncia en xiquets

Sovint ens sorgeixen molts dubtes amb els xiquets, per molts llibres sobre ser pares que hàgem llegit. Les nostres inquietuds abasten des de la seua educació fins a -òbviament- alguna cosa tan important com la seua alimentació i la seua salut en general. Però si hi ha alguna cosa que tal vegada ens desperte més preguntes siga la seua salut bucodental i en quin moment posar-los (o no) ortodòncia. I és que… existeix una edat recomanada per a usar brackets?

Molta gent sol pensar que el millor és posar-los quan els fills són majors, però la veritat és que la millor edat per a començar amb un tractament d'ortodòncia se situa entre els 9 i els 13 anys, ja que és el moment òptim per a evitar la deterioració de les peces dentals i estalviar-nos possibles malalties. Durant aqueixa etapa, els xiquets ja compten amb les seues dents definitives i el teixit ossi de la mandíbula es troba en el moment perfecte perquè la dentadura es corregisca amb major velocitat.

Com vam determinar si un xiquet necessita o no ortodòncia?

 

-Hem observat que les dents tenen un aspecte com apinyat.

 

-Les mandíbules fan soroll quan no haurien de.


-Pèrdua prematura o massa tardana de les dents de llet.


-Mandíbules o dents de grandària desproporcionada.


-Es mosseguen les galtes o la llengua inusualment.

De totes maneres, i encara que aquests exemples ens siguen d'ajuda, hi ha casos específics difícils de determinar, per la qual cosa sempre cal acudir a un ortodoncista per a una correcta revisió.


Entre quins tipus d'aparells podem escollir?


-Aparells removibles: És el clàssic “quitació i posa”, en general fets de material acrílic i que se subjecta mitjançant ganxos metàl·lics als molars. S'utilitzen per a corregir alteracions determinades.


-Aparells fixos: Més coneguts com els “brackets”, encara que dins d'aquest grup hi ha diferents tipus d'aparells. El millor és que un especialista us informe fins a de l'últim detall per a poder prendre la decisió que millor s'adapte a les necessitats del xiquet.


Esperem que els nostres consells us hagen sigut útils i ja sabeu, per a qualsevol consulta específica, no dubteu a visitar-nos en C/ Sant Vicent Ferrer, 20 baix. 46160 (Llíria) de dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 i els dissabtes amb cita prèvia cridant a qualsevol dels nostres dos telèfons: 960098578 · 651662292.


Feliç setmana a tod@s.

Clínica dental García & Domenech 25 clínica dental en Lliria 22 García & Domenech 20 García&Domenech odontologia avanzada 19 Odontologia 18 dentista 16 Clínica dental 14 estética dental 13 higiene bucal 13 dentistas en Lliria 11 tecnologia dental 11 dentista per a xiquets 9 consells dentals 8 Neteja dental 8 disseny digital de somriure 7 odontologia microscòpica 7 implantes dentals 6 La pobla de Vallbona 6 llíria 6 odontologia infantil 6 ortodoncia 6 cirurgia dental 4 estudi del somriure 4 aniversari 3 l'eliana 3 odontologia minimament invasiva 3 blanquejament dental 2 colmillo de drácula 2 García 2 microscopi dental 2 Domenech 1 carillas 0 ELIMINAR 0